Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Konyakmeggy bonbon

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

rutinosaknak
60 perc
6 adag

További képek

Hozzávalók

6 adag
alkoholban eltett meggybefőtt
fondant
temperált étcsokoládé

Jellemzők

  • édesség
  • bonbon
  • házi bonbonkészítés
  • konyakmeggy
  • meggyes bonbon

Elkészítés

Hagyományőrző magyar termék. Gerbeaud Emil készítette először.
A legalább két hónapja alkoholban eltett meggyet leszűrjük, kimagozzuk, és kiterítve száradni hagyjuk.
Forróra melegített fondánba mártjuk, akár kétszer is. Ügyeljünk rá, hogy megfelelően körbezárja a meggyet.
A megdermedt fondános szemek talpát temperált csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra helyezzük.
Ha megdermedt a talprész, újra mártsuk ki a csokival, de már az egész szemeket, tetejét csigavonalban díszítsük.
A megkötött csokoládéréteg alatt, a meggyben lévő alkohol feloldja a fondánt, és így likőrré válik, ehhez kb. egy hétre van szükség.
Tehát az elkészült konyakos meggy egy hét érési idő múlva fogyasztható.
A fondán készítéséről receptvideó található a mielefozoiskola.hu oldalon.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
3 szavazat

Hozzászólások

anonymus
ferencz margit
Koszonjuk a finom recepteket, meg kell probalnom, eddig meg csak szaloncukort keszitettunk otthon. Egeszseget es minden szepet es jot kinvanunk ! Es sok sikert , meg minel erdekesebb es valtozatosabb dolgokat keszitsenek, mert nagyon ugyesek es sokat lehet tanulni maguktol. Mert igy egeszsegesebbek az edessegek, mintha az uzletbol vesszuk meg.