Konyakmeggy bonbon | Miele Főzőiskola

Konyakmeggy bonbon
Miele 2014. 08. 25.
Konyakmeggy bonbon
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
6 adag
alkoholban eltett meggybefőtt
fondant
temperált étcsokoládé
Elkészítés

Hagyományőrző magyar termék. Gerbeaud Emil készítette először.
A legalább két hónapja alkoholban eltett meggyet leszűrjük, kimagozzuk, és kiterítve száradni hagyjuk.
Forróra melegített fondánba mártjuk, akár kétszer is. Ügyeljünk rá, hogy megfelelően körbezárja a meggyet.
A megdermedt fondános szemek talpát temperált csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra helyezzük.
Ha megdermedt a talprész, újra mártsuk ki a csokival, de már az egész szemeket, tetejét csigavonalban díszítsük.
A megkötött csokoládéréteg alatt, a meggyben lévő alkohol feloldja a fondánt, és így likőrré válik, ehhez kb. egy hétre van szükség.
Tehát az elkészült konyakos meggy egy hét érési idő múlva fogyasztható.
A fondán készítéséről receptvideó található a mielefozoiskola.hu oldalon.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább