Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Marcipános-bajor mandulás bonbon

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

rutinosaknak
60 perc
6 adag

További képek

Hozzávalók

6 adag
marcipán
200 g kihabosított vaj
400 g tejcsokoládé
bajor mandula
temperált étcsokoládé

Jellemzők

  • édesség
  • marcipán
  • marcipános
  • bonbon
  • házi bonbonkészítés
  • marcipános édesség

Elkészítés

A marcipánt 2 mm vékonyra kinyújtjuk 2 szilikonpapír között, majd kis kerek kiszúróval kiszurkáljuk, és szilikonpapírra pakoljuk egymástól ujjnyi távolságra.
Majd kissé száradni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.
A tejcsokoládé ganaché-hoz az olvasztott csokoládét és a kihabosított vajat egyszerűen simára keverjük, de vigyázzunk, hogy ne olvadjon meg a krém.
Ebben az arányban készítve a ganaché dresszírozható nyomózsákból.
A kerek marcipánlapokra krémrózsákat dresszírozunk, majd a tetejükre bajor mandulát helyezünk, és hűtőben dermesztjük.
Ha a krém keményre dermedt, egyesével temperált étcsokoládéba mártjuk, de csak a bonbon alsó 2/3 részét.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások