Marcipános-bajor mandulás bonbon | Miele Főzőiskola

Marcipános-bajor mandulás bonbon
Miele 2014. 08. 25.
Marcipános-bajor mandulás bonbon
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
6 adag
marcipán
200 g kihabosított vaj
400 g tejcsokoládé
bajor mandula
temperált étcsokoládé
Elkészítés

A marcipánt 2 mm vékonyra kinyújtjuk 2 szilikonpapír között, majd kis kerek kiszúróval kiszurkáljuk, és szilikonpapírra pakoljuk egymástól ujjnyi távolságra.
Majd kissé száradni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.
A tejcsokoládé ganaché-hoz az olvasztott csokoládét és a kihabosított vajat egyszerűen simára keverjük, de vigyázzunk, hogy ne olvadjon meg a krém.
Ebben az arányban készítve a ganaché dresszírozható nyomózsákból.
A kerek marcipánlapokra krémrózsákat dresszírozunk, majd a tetejükre bajor mandulát helyezünk, és hűtőben dermesztjük.
Ha a krém keményre dermedt, egyesével temperált étcsokoládéba mártjuk, de csak a bonbon alsó 2/3 részét.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább