Töltött paprika - hagyományos | Miele Főzőiskola

Töltött paprika - hagyományos
Miele 2014. 08. 25.
Töltött paprika - hagyományos
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
6 db paprika
500 g darált sertéscomb
10 dkg rizs
1 db tojás
1 db hagyma
bors

5 dl paradicsomlé
1 ek zsír vagy 2 ek olaj
1 ek finomliszt
1 ek cukor
1 db fokhagyma
Elkészítés

A paprikákat kicsumázzuk.
A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, borsot és sót teszünk bele. Kóstoljuk meg, elég sós-e.
Beletöltjük a paprikákba a húst, és egy fazékba tesszük őket.
Egy lábos vízben kezdjük el megfőzni a töltött paprikákat, úgy 30 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomlét.
Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk, hagyjuk kihűlni, így biztosan nem lesz csomós.
1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedjük, és a paprikákra öntjük.
Hozzáadjuk a cukrot, és még 5 percig forraljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább