Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Töltött paprika - hagyományos

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
6 adag

További képek

Hozzávalók

6 adag
6 db paprika
500 g darált sertéscomb
10 dkg rizs
1 db tojás
1 db hagyma
bors

5 dl paradicsomlé
1 ek zsír vagy 2 ek olaj
1 ek finomliszt
1 ek cukor
1 db fokhagyma

Jellemzők

  • Sanyi Séf
  • magyar konyha
  • magyar étel
  • hagyományos
  • hagyományos töltött paprika
  • paprika

Elkészítés

A paprikákat kicsumázzuk.
A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, borsot és sót teszünk bele. Kóstoljuk meg, elég sós-e.
Beletöltjük a paprikákba a húst, és egy fazékba tesszük őket.
Egy lábos vízben kezdjük el megfőzni a töltött paprikákat, úgy 30 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomlét.
Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk, hagyjuk kihűlni, így biztosan nem lesz csomós.
1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedjük, és a paprikákra öntjük.
Hozzáadjuk a cukrot, és még 5 percig forraljuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

anonymus
Ballermann Béla
Mivel Németországban élek, nekem nem új, hogy a töltött paprika nem magyar étel, legfeljebb az, hogy a magyarok szerint magyar ez a sárgaszinü paprika és magyrok szerint ccsak abból kell csinálni. A "magyar" paprikát az olaszok és a törökök is ismerik corno néven. Mivel gyakran fözök a szokásnak megfelelöen ezzel a corno paprikával, az osztrák, német és török területen készült töltött paprika más paprikából készül, az egyetlen különbség a németnyelvü területhez képest abból áll, hogy a magyarok mindig cukrot tesznek a paradicsomszószba, talán mert olcsó és egyszerübb. Föleg az osztrákok sárgarépát, de nem cukrot használnak - az eredmény ugyanaz akkor, ha a sárgrépa nem üvegházi. Szóval ezt népszrüsíthetnék Magyarországon, csakmert egészségesebb. Mivel a törökök is jól ismerik a nagyon hasonló töltött paprikát, könnyen elképzelhetö, hogy onnan származik a recept. Csakhát a törökök a töltött paprikát teljesen másképp füszerezik és az a változatosság kedvéért néha jól esik (éttteremben). Mivel a török receptet nem ismerem, talán megvan a lehetöségük beszerezni, bemutatni és boldoggá tennének, ha láthatnám a felhasznált füszereket. Még annyit a húsról, hogy a legjobban izlik nekem, amit a törökök kínálnak: keverék marha és bárányhúsból - biztos másoknak is érdekes változat, viszont a török füszerezesröl nem hiszem, hogy minden magyarnak izlene, csakmert szokatlan (bors és paprikapor nélkül..., majorán stb.-vel) Üdvözlettel BB