Cseppdesszert | Miele Főzőiskola

Cseppdesszert
Miele 2014. 08. 25.
Cseppdesszert
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
2 adag
Túrókrémhez:
50 g túró
50 g mascarpone
50 ml állati tejszín
50 g fehércsoki
1 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 db zselatinlap
Elkészítés

Csokicseppek elkészítéséhez szükségünk van 1 db A/4-es írásvetítő fóliára.
Ennek a hosszanti irányából levágunk 3 db 20-22 mm vékony csíkot, fontos, hogy mindhárom egyforma vastag legyen.
A három csíkból az egyiket keresztbe kettévágjuk.
Az olvasztott és temperált csokoládét vékonyan a fóliacsíkokra kenjük egy kés segítségével, majd ha kissé dermedni kezd, akkor cseppformára hajlítjuk úgy, hogy a csokis része befelé nézzen.
Végüket egy ruhacsipesszel rögzítjük, és fóliára fektetve dermesztjük.
Így kapunk két kicsi és két nagyobb csokicseppet.
Dermedés után a kisebbik cseppekről vegyük le a fóliát, és helyezzük a nagyobb cseppek közepébe.
Az így kapott két csokiréteg közé fogjuk dresszírozni a túrókrémet.
A túrókrémhez a lapzselatint 5 percre hidegvízbe áztatjuk, majd pici forró vízben feloldjuk.
A tejszínt és a mascarponét együtt kihabosítjuk, majd az összes alapanyagot egy tálba téve gyors mozdulatokkal összekeverjük egy habverő segítségével.
Az elkészült krémet nyomózsák segítségével a csokirétegek közé töltjük.
Hűtőben pár órát dermesszük, míg meg nem húz a krém.
A tányéron felállítva tálaljuk (esetleg egy csokipöttyel rögzíthetjük a tányérra), friss gyümölccsel díszítsük.
Ennél a receptnél a csokoládétechnika a lényeg. Természetesen más krémekkel is elkészíthető.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább