Rákóczi túrótorta | Miele Főzőiskola

Rákóczi túrótorta
Miele 2014. 08. 25.
Rákóczi túrótorta
főzés idő
75 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag
23 cm átmérőjű piskótához:
3 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
40 g cukor
40 g liszt
Mandulás linzerhez:
40 g porcukor
40 g mandulaliszt
80 g liszt
1 csipet szalalkáli
1 db tojássárgája
40 g hideg vaj
Túrótöltelékhez:
500 g túró
100 g cukor
100 g aszalt vörösáfonya
60 g búzadara
4 g sárgája
1 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
6 db tojásfehérje
360 g kristálycukor
Elkészítés

A tortakarikánkat csak helyezzük egy sütőpapírral fedett tepsire, a sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
A két tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, lazán belekeverjük a felveretlen tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
A fennmaradt egy tojásfehérjét tegyük félre.
Terítsük szét a sütőkarikában és 8-10 perc alatt süssük készre.

Mandulás linzerhez a porcukrot, lisztet, mandulalisztet és a szalalkálit elmorzsoljuk hideg vajjal, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tojássárgájával.
A fennmaradt tojásfehérjét tegyük félre.
Ha összeállt a tészta pihentessük fél órát hűtőben.

Túrótöltelékhez az összetevőket alaposan keverjük össze.
A fennmaradt 4 tojásfehérjét tegyük félre.

Torta összeállításakor a linzerlapot vékonyan kenjük meg forró sárgabaracklekvárral, majd terítsük szét rajta a túrót, és takarjuk le a piskótalappal, amit szintén megkenhetünk forró lekvárral.
Windhab készítéséhez a cukrot és a fehérjét folyamatos kevergetés mellett melegítsük maximum 85 °C-ig, a cél, hogy a cukorkristályok feloldódjanak.
Ha ez megtörtént, verjünk nem túl kemény habot belőle, és terítsük a torta tetejére.
Ízlés szerint stufnikkal is díszíthetjük, illetve meghinthetjük porcukorral.
170 °C-os előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.
Baracklekvárral díszítsük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább