Burgonyás pogácsa | Miele Főzőiskola

Burgonyás pogácsa
Miele 2014. 08. 25.
Burgonyás pogácsa
főzés idő
60 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
700 g liszt
2 db tojássárgája
40 g élesztő
40 g só
400 g vaj
0.5 kg burgonya
Elkészítés

A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval.
Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt, végül gyúrjuk össze a liszttel.
Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.
Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra.
A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg egész tojással.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
220-230 °C-os előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább