Hortobágyi húsos palacsinta | Miele Főzőiskola

Hortobágyi húsos palacsinta
Miele 2014. 08. 25.
Hortobágyi húsos palacsinta
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 kg csirkecomb
2 g hagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
4 ek olaj
2 kk pirospaprika
15 dkg liszt
3 db tojás
4 dl tej
4 dl tejföl
Elkészítés

A csirkecombokat leöblítjük, a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.
A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
A hagymát 2 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk.
Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk.
Majd kiszedjük a combokat, leszedjük a húst a csontról és apróra vágjuk.
Ezalatt a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 ek olajat, lefedjük, és 30 percet pihentetjük.
A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk.
Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk.
A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc).

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább