Hideg almaleves | Miele Főzőiskola

Hideg almaleves
Miele 2014. 08. 25.
Hideg almaleves
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 db citrom leve
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek teljes kiőrlésű liszt
2 db szegfűszeg
7 ek méz
1 kk őrölt fahéj
6 db alma
Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre.
A citromlevet csepegtesük rá, hogy ne barnuljon meg.
Forraljunk fel 1 liter vizet a mézzel, fahéjjal és szegfűszeggel, majd adjuk hozzá az almát, és kb. 5 perc alatt főzzük puhára.
Adjunk hozzá egy csipet sót és a tejfölt.
A lisztet keverjük össze a tejszínnel, és lassú forrás közben keverjük a leveshez.
Hidegen tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább