Bácskai rizseshús | Miele Főzőiskola

Bácskai rizseshús
Miele 2014. 08. 25.
Bácskai rizseshús
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
2 g hagyma
4 db zöldpaprika
4 ek olaj
2 kk pirospaprika
25 dkg rizs
5 dl víz
6 db paradicsom
50 dkg sertéslapocka
Elkészítés

A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felvágjuk, a paradicsomot, ha szeretnénk meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítunk 4 ek olajat, és megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
A maradék 2 ek olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk.
A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy tűzálló tálba.
(Miele edény: https://miele.hu/hu/webshop/tartozek/1285)
Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk 20 perc alatt, ügyelve arra, hogy félidőben egyszer megkeverjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább