Csirkemellsaláta | Miele Főzőiskola

Csirkemellsaláta
topcat 2014. 08. 25.
Csirkemellsaláta
főzés idő
90 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Elkészítés
A 60 dkg csirkemellfilét 1,5 liter ételízesítős vízben (ha van csontleves vagy húsleves abban még finomabb ) puhára főzzük. Ha kihűlt a hús, kisebb csíkokra vágjuk. Ugyanígy csíkokra vágjuk a kígyóuborkát, amit kicsit megsózunk, hogy a levét ki lehessen nyomni. A tartármártáshoz a hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük. Egy mély tálba tesszük a tartármártást, ebbe óvatosan belekeverjük, beleforgatjuk a húst, a levétől kinyomkodott uborkát, 6 db kockára vágott főtt tojást, és az 50 dkg csemegekukoricát. Végül 0,5 dl fehérborral, mustárral és őrölt fehérborssal ízesítjük. Jól lehűtve, salátalevéllel bélelt kehelyben tálaljuk. Ha van idő, akkor 2-3 órára a hűtőbe téve még jobban összeérnek az ízek.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább