Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Csirkemellsaláta

topcat | 2014. 08. 25.
átlagos
90 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
60 dkg csirkemellfilé
kevés ételízesítő a főzőléhez
50 dkg kígyóuborka
6 db tojás
50 dkg csemegekukorica
0,5 dl fehérbor
1 kis fej saláta

Tartármártáshoz:

4 dl tejföl
kb. 2 dl majonéz
2 teáskanál mustár
csipetnyi só
pár csepp citromlé
2 csapott kávéskanál porcukor
csipetnyi őrölt fehérbors

Jellemzők

Elkészítés

A 60 dkg csirkemellfilét 1,5 liter ételízesítős vízben (ha van csontleves vagy húsleves abban még finomabb ) puhára főzzük. Ha kihűlt a hús, kisebb csíkokra vágjuk. Ugyanígy csíkokra vágjuk a kígyóuborkát, amit kicsit megsózunk, hogy a levét ki lehessen nyomni. A tartármártáshoz a hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük. Egy mély tálba tesszük a tartármártást, ebbe óvatosan belekeverjük, beleforgatjuk a húst, a levétől kinyomkodott uborkát, 6 db kockára vágott főtt tojást, és az 50 dkg csemegekukoricát. Végül 0,5 dl fehérborral, mustárral és őrölt fehérborssal ízesítjük. Jól lehűtve, salátalevéllel bélelt kehelyben tálaljuk. Ha van idő, akkor 2-3 órára a hűtőbe téve még jobban összeérnek az ízek.
topcat

Feltöltötte

topcat
11 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások