Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Puliszka

topcat | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
30 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
25 dkg kukoricaliszt
4 dl tej

Jellemzők

Elkészítés

A kukoricalisztet állandó keverés közben a forró tejbe szitáljuk, kevés sót adunk hozzá és lassú tűzön keverve főzzük. Amikor sűrűsödni kezd levesszük a tűzről és fedő alatt a saját gőzében 5-10 percig hagyjuk. Olvasztott zsírba mártott kanállal galuskákat formálunk és tálaljuk. Én legjobban hagymás zsírral szeretem.
topcat

Feltöltötte

topcat
11 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

anonymus
Jakab Erika
Van egy jo puliszka föző receptem amit meg szeretnék osztani veletek Szükség lesz hozzá első sorban puliszkakeveröhöz,amely egy kb.30cm hosszu kertek alaku keverő fa Felteszünk vizet forni és adunk hozzá sot,amikor lobog a viz beleöntjük a puliszkalisztett (kukoricadarát),de nem kavarjuk hanem haggyuk egyet kettöt rotyanni ,leöntünk a vizböl és elkezdjük a keveröfával simmára kavarni persze a tüzröl levéve,jo erös férfi kéz kell hozzá,ha szükséges a félretett léböl öntünk hozzá még,és addig kavarjuk mig csomo mentes lesz,mikor kész van kiboritjuk lapitorra és cérna segitségével kockákra vágjuk. Nálunk fele általában üstben fözik ami hasonlit a bográcshoz csak kissebb és a benne maradt puliszkát ami egy picit oda szokott sülni nem lekaparják az edény falárol hanem tejet tőltenek bele és az nagyon finom Nagymamám csángo volt és mindig a felkockázott puliszka kőzepébe turot tett,és átformálta gomboccá majd a csitko kályha tetején megsütötte ,ugy hivta hogy turos boc,nagyon finom