Garnélarák-koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon | Miele Főzőiskola

Garnélarák-koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon
Miele 2014. 08. 25.
Garnélarák-koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 db Iceberg salátalevél
100 ml majonéz
30 ml ketchup
20 ml QimiQ classic
2 ek Worchestershire szósz
1 db lime leve
1 db lime reszelt héja
1 ek konyak
1 db citrom leve
1 csipet koriander
1 szelet barna rozskenyér
1 db főtt tojás
2 szelet paradicsom
1 db citromgerezd
50 g vaj

bors
olívaolaj
100 g 80/100 garnélarák farok
2 db 21/30 fekete tigrisrák farok
Elkészítés

Keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a konyakot és a simára kevert qimiq classicot egy keverőtálban.
Reszeljük bele egy lime héját, majd facsarjuk bele a lime levét.
Tegyük a keverőtálba az előfőzött garnélákat, majd óvatosan keverjük össze, és tegyük a hűtőbe tálalásig.
A 21/30 garnélákat tegyük egy másik keverőtálba, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, majd tegyük bele a garnélákat.
Süssük meg őket, majd facsarjuk bele a citrom levét, tegyük bele a vajat és az apróra vágott koriandert, és pároljuk készre.
Tálaláskor egy tányérra fektetjük a megvajazott rozskenyeret, majd arra a megmosott, tépett és szárított salátaleveleket.
Szépen helyezzük a tojásszeletelővel vékonyra vágott főtt tojásokat a salátalevélre, majd kanalazzunk rá a hideg garnélakoktélból.
Helyezzünk a garnéla-halom tetejére 2 db vajban megpárolt nagy garnélát, a citromgerezdet.
Díszítsük a tetejét friss kaporral, és helyezzük a tányérra a két paradicsomszeletet.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább