Szilvás-tejszínes zabpehely | Miele Főzőiskola

Szilvás-tejszínes zabpehely
Miele 2014. 08. 25.
Szilvás-tejszínes zabpehely
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Szilvához:
50 dkg ringlószilva
2 ek méz
2 tk őrölt fahéj
Zabpehelyhez:
20 dkg zabpehely
2 ek méz
3 dkg ghí
3 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl zabtejszín
Elkészítés

A kimagozott érett szilvát a mézzel és a fahéjjal alaposan összekeverjük, és félretesszük.
A zabpelyhet egyenletesen szétterítjük egy lapos tepsin, megcsorgatjuk a mézzel, és megszórjuk az apró darabokra vagdalt ghível vagy vajjal.
180 °C-os sütőben ropogós aranybarnára sütjük. (Ez kb. 10-12 perc, de minden sütő más, úgyhogy tartsuk rajta a szemünket, nehogy megégjen.)
Ha elkészült, kihűtjük.
Ezután a hűtőből kivett szilvát talpas poharakba tesszük, majd megszórjuk a pirított zabpehellyel, és meglocsoljuk kevés tejszínnel (ezt ízlést szerint mézzel még édesíthetjük).
Folytassuk így a rétegeket, míg az összes alapanyag el nem fogy.
Rögtön tálaljuk, hogy a zabpehely még ropogós maradjon.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább