Panini | Miele Főzőiskola

Panini
Miele 2014. 08. 25.
Panini
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
3 dkg olvasztott vaj
2 dl langyos víz
1 ek cukor
2 dkg só
2.5 dkg élesztő
Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, rakunk hozzá egy csipetnyi lisztet, belerakjuk a cukrot, és felfuttajuk az élesztőt.
Addig hozzákeverjük a liszthez a sót és belekeverjük a vajat.
Ha felfutott az élesztő, összekeverjük, belerakjuk a vajat, és egy dagasztógép segítségével 4-5 percig egynemű tésztát gyúrunk, lefedjük, 40 percig meleg helyen pihentetjük.
Ha megnőtt, kirakjuk egy lisztezett felületre, átdolgozzuk, és ebből 10-12 egyforma adagot mérünk ki egy mérleg segítségével.
Kb. 6 dkg-os gombócokat formázunk először, majd nedves ruhával letakarjuk, 20 percig pihentetjük, és utána megadjuk neki a végső, picit hosszúkás cipóformát.
Hagyjuk 20 percig pihenni, majd egy szódabikarbónás sós vízben megforgatjuk 30 másodpercig.
20-25 perc alatt aranybarnára sütjük 180 °C-os sütőben.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább