Spenótos túrógombóc paradicsommártással | Miele Főzőiskola

Spenótos túrógombóc paradicsommártással
Miele 2014. 08. 25.
Spenótos túrógombóc paradicsommártással
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
250 g spenót vagy 250 g rukkola
3 ek olívaolaj
2 g fokhagyma
1 tk só
500 g túró
2 db tojás
150 g búzadara
parmezán
Paradicsommártáshoz:
3 g fokhagyma
4 ek olívaolaj
400 g paradicsomkonzerv
bazsalikom
oregano

bors
0 dl száraz bor
2 ek tejszín
1 csipet cukor
Elkészítés

A spenótot megfuttatjuk olívaolajon, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, ezt picit sózzuk meg.
A túrót keverjük el a tojásokkal, majd a búzadarával és a maradék sóval dolgozzuk jól össze.
A spenótot szűrjük le, alaposan nyomkodjuk ki és egy késsel könnyedén aprítsuk fel, keverjük hozzá a túróhoz.
Vizes kézzel formáljunk gombócokat a masszából és lobogó sós vízben főzzük ki. Akkor főtt meg ha feljön a víz tetejére.
A megfőtt gombócokat nagy, olvadt vajjal bélelt serpenyőbe szedjük át, és éppen csak forgassuk meg őket.
Ezt majd a meleg paradicsommártással, és parmezánnal együtt tálaljuk.
Nézzük, hogyan készül ehhez a paradicsommártás.
Az összezúzott fokhagymát közepes lángon dinszteljük meg az olajban, de vigyázzunk nehogy megégjen!
Ha megpuhult a fokhagyma, öntsük rá a paradicsomot, adjuk hozzá a bort, a fűszereket, a pici cukrot és forraljuk össze.
Ezután adjuk hozzá a tejszínt is.
Tálaláskor a gombócokra merjük majd a mártást, arra jön a parmezán, és legtetejét frissen őrölt borssal lehet még megszórni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább