Vadas marhaszelet zsemlegombóccal | Miele Főzőiskola

Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Miele 2014. 08. 25.
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
vadhús
10 dkg füstölt szalonna
babérlevél
sárgarépa
zeller
kevés cukor
tejföl

bors
mustár
Elkészítés

A húst hártyázzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, zöldségekkel együtt pároljuk.
A szalonnát összekockázzuk, edénybe tesszük, megpirítjuk, összes zsírját kisütjük.
Kevés cukrot karamellizálunk rajta, majd hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket és a szeletelt húst.
Babérlevéllel ízesítjük, só, bors, mustár került még bele.
Kis zellert is belerakunk, annyi folyadékkal öntjük fel, hogy ellepje a zöldségeket.
Kb. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük, közben előkészítjük a zsemlegombóc hozzávalóit: a zsemlét és a tojást, édesítőanyagokat.
A zsemlegombóchoz petrezselyemzöldet teszünk az összekockázott zsömléhez, kb. fél l tejet locsolunk rá (langyos), kettő tojást teszünk hozzá.
Egy edényben kis vaj segítségével hagymát pirítunk, ezt is hozzárakjuk, és még borsot, sót, hagymát is adunk hozzá.
Jól összedolgozzuk, majd szép egyforma gombócokat gyúrunk belőle.
Gőzpároló segítségével 15-20 perc alatt készre pároljuk.
Ha bő vízben főzzük ki a gombócokat, nem pedig gőzpárolóban, akkor tegyünk a tésztájába egy kis lisztet.
Elkészült a hús, csipesszel szedjük ki a hússzeleteket, a babérleveleket is vegyük ki.
Ha ezzel kész vagyunk, tejföllel habarjuk be, feketeborsot is rakjunk bele.
Habaráshoz a tejfölt liszttel elkeverjük, kevés levével visszahigítjuk, így könnyebb elkerülni, hogy csomós legyen.
Felforraljuk, és mehet turmixolásra.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább