Főzőtanfolyamon készült Cézár saláta | Miele Főzőiskola

Főzőtanfolyamon készült Cézár saláta
Miele 2014. 08. 25.
Főzőtanfolyamon készült Cézár saláta
főzés idő
20 perc
teríték
1 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
1 adag
1 db tojássárgája
1 tk dijoni mustár
olívaolaj
3 g fűszerkeverék
2 g fokhagyma
1 g citromlé
1 csipet só
szardella pasta
0.5 g jégsaláta vagy 0.5 g fejes saláta
15 dkg csirkemell
pirított kenyérkocka
parmezán
Elkészítés

A cézár saláta alapja majdnem olyan, mint a majonéz. A tojássárgáját a mustárral kikeverjük, majd annyi olajat adunk hozzá, amíg krémes állagú nem lesz, s már nem folyik ki az edényből.
Ezt a szósz fűszerezzük meg a szardella pasztával, de sós íze miatt bánjunk vele óvatosan.
A legvégén sózzuk és borsozzuk meg.
A csirkemelleket felcsíkozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés olívaolajon arany színűre pirítjuk őket.
Előkészítjük a pirított kenyérkockákat is.
A salátát leveleire szedjük, majd elkezdjük a saláta összeállítását.
Egy sor salátalevelet helyezünk a tányérra, megszórjuk a csirkemellcsíkokkal és a kenyérkockákkal, majd öntetet locsolunk rá. Újra salátalevelek következnek, majd csirkemell és kenyérkocka, végül öntet.
Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
Végül a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább