Tejpite | Miele Főzőiskola

Tejpite
Miele 2014. 08. 25.
Tejpite
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
10 dkg porcukor
3 db tojás
1 db vaníliarúd kikapart belseje
200 ml tej
300 ml tejszín
1 csipet só
25 dkg finomliszt
Elkészítés

A formát kivajazzuk, kilisztezzük.
A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót és a porcukrot, végül tovább habosítjuk a tojásokat. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. 180 °C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt.

Friss barack lekvár

Az előkészített sárgabarackokat 20 dkg cukorral hagyjuk állni. Majd egy lábosban megfőzzük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább