Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Dubarry sertésszelet

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
4 szelet kicsontozott sertéskaraj

szerecsendió
Rántáshoz:
8 dkg liszt
8 dkg vaj
Húshoz:
6 dl tej
0.5 dl tejszín
2 db tojássárgája
2 dkg vaj
1 g karfiol
reszelt sajt
zsemlemorzsa

Jellemzők

  • rántás
  • sertéskaraj
  • Dubarry sertésszelet
  • Miele videórecept

Elkészítés

A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyanannyi vajból világos (nem pirított) rántást készítünk, feleresztjük 6 dl tejjel, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját, és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket, és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk. Ezt a maradék, mártással bevonjuk, a zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük, a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával, és a sütőben szép pirosra sütjük

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
4 szavazat

Hozzászólások

anonymus
majeczki erzsébet
Nagyon finom lehet,megcsinálom remélem hogy az enyém is finom lesz,és sikeres,
Aviles
Aviles
Igen nagyon jol nez kis! En is megcsinalom !