Dubarry sertésszelet | Miele Főzőiskola

Dubarry sertésszelet
Miele 2014. 08. 25.
Dubarry sertésszelet
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
4 szelet kicsontozott sertéskaraj

szerecsendió
Rántáshoz:
8 dkg liszt
8 dkg vaj
Húshoz:
6 dl tej
0.5 dl tejszín
2 db tojássárgája
2 dkg vaj
1 g karfiol
reszelt sajt
zsemlemorzsa
Elkészítés

A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyanannyi vajból világos (nem pirított) rántást készítünk, feleresztjük 6 dl tejjel, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját, és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket, és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk. Ezt a maradék, mártással bevonjuk, a zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük, a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával, és a sütőben szép pirosra sütjük

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább