Macesz gombóc | Miele Főzőiskola

Macesz gombóc
Miele 2014. 08. 25.
Macesz gombóc
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
10 gombóchoz:
4 db tojás
2 db pászkalap
10 dkg maceszliszt
2 ek olvasztott libazsír
0.5 csokor petrezselyem
1 csipet só
1 csipet bors
0.5 tk reszelt gyömbér
Elkészítés

Darabokra tördeljük a pászkalapot és meleg vízbe áztatjuk.
Szétválasztjuk a tojásokat.
Egy tálba tesszük a sárgáját, ehhez hozzáadjuk az olvasztott libazsírt.
Belekeverjük a kinyomkodott, puha pászkát és a petrezselyemzöldet.
Felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan belekeverjük a tojásos masszába. Sóval, borssal ízesítjük.
Annyi maceszlisztet keverünk bele, amennyit felvesz. Lágy, de formázható masszát kell kapnunk.
10 percet pihentetjük, majd 15-20 percig fedő alatt főzzük. Ügyeljünk, hogy ne legyen kemény a közepe!

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább