Göngyölt malackaraj | Miele Főzőiskola

Göngyölt malackaraj
Miele 2014. 08. 25.
Göngyölt malackaraj
főzés idő
90 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
disznó oldalas

bors
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
fokhagyma
1 db citrom reszelt héja
1 db lime reszelt héja
Elkészítés

Kicsontozzuk, kibordázzuk a húst.
Kettévágjuk, levágjuk a bőrt a húsról.
Jó alaposan megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalát.
A következő fűszereket fogjuk felhasználni: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma (új fokhagyma, vékony szeletekre vágva), citrom, lime héja.
Szépen feltekerjük, hengerformába göngyöljük jó szorosan, majd visszatekerjük rá a bőrét.
Egy spárgával megkötözzük.
Tegyük be 4 órára 90 °C-os sütőbe alsó-felső hővel.
Amikor elkészült, leszedjük róla a kis madzagokat és szép aranybarnára sütjük 230 °C-os sütőben 20-30 perc alatt.
Lepénykenyéren tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább