Tejszínes zöldborsóleves | Miele Főzőiskola

Tejszínes zöldborsóleves
Miele 2014. 08. 25.
Tejszínes zöldborsóleves
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
30 dkg zöldborsó
3 g sárgarépa
petrezselyemzöld
petrezselyemgyökér
5 dkg vaj
cukor
tojásos galuska
1.5 dl tejszín
Elkészítés

A petrezselyemzöldet leszedegetjük, megmossuk, félretesszük.
Előkészítjük a zöldségeket, karikára daraboljuk őket.
A vajat felolvasztjuk, a vajon megpirítjuk a zöldségeket, megsózzuk őket, majd hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük vízzel, ízesítjük.
Amikor félig megfőttek a zöldségek, hozzárakjuk a tejszínt.
Egy tojásból liszt és víz és csipetnyi só segítségével galuskát készítünk.
Összedolgozzuk, kevés vizet adunk hozzá, kanállal vagy szaggatóval egyforma galuskákat szaggatunk.
Kb 4-5 percig főzzük és lehet tálalni.
Akkor mutat jól a leves, ha szép zöld színű marad a zöldborsó.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább