Lepénykenyér | Miele Főzőiskola

Lepénykenyér
Miele 2014. 08. 25.
Lepénykenyér
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
3 dl langyos víz
60 dkg liszt
1 kk cukor
3 dkg só
5 dkg élesztő
Elkészítés
A langyos vizet belerakjuk egy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a cukrot.
A lisztből hozzákeverünk egy keveset egy fakanállal, s felfuttatjuk.
A sót a liszttel elkeverjük.
Dagasztásnál adunk hozzá kb. fél dl olívaolajat, az olívaolajjal s szezámmaggal megkenjük a lepénykéket.
A felhabosodott élesztőt beletesszük az edénybe, és egy dagasztógép segítségével szép, egynemű tésztát gyártunk.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.
Egyforma kis lepényeket nyújtunk belőle, pihentetjük kb. 30 percig, majd kinyújtjuk egy lisztezett felületen, olívaolajjal megkenjük a tetejét, megszórjuk fekete szezámmaggal, és megint 30 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőbe tesszük 200 °C-on, két szinten 20-25 perc alatt készre sütjük.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább