Barackos gombóc | Miele Főzőiskola

Barackos gombóc
Miele 2014. 08. 25.
Barackos gombóc
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
60 dkg burgonya
1 db tojás
5 dkg vaj
fahéj
cukor
25 dkg rétesliszt
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés

A burgonyát gőzpárolóban megfőzzük.
Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk.
Barna cukrot szórunk rájuk, és kiskanálnyi fahéjat, majd a pácban hagyjuk kb. 20-25 percig.
Meghámozzuk, lereszeljük a burgonyát, vajat is rakunk bele, rétesliszt egy részét hozzáadjuk, tojást belerakjuk.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, 10-15 percig pihenni hagyjuk.
Hengert formálunk belőle, és egy habkártya segítségével kis szeletkéket vágunk belőle.
Érdemes lisztezett deszkára tenni.
Mindegyik szeletkére rakunk egy barackot, amit körbebugyolálunk, hogy szép gombócot tudjunk formálni.
Gyöngyöző vízbe belerakjuk, de egyszerre ne rakjunk bele sokat.
Ha elkészült, beleforgatjuk a morzsába.
Forrón vagy hidegen lehet tálalni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább