Grillezett barack ricottával | Miele Főzőiskola

Grillezett barack ricottával
Miele 2014. 08. 25.
Grillezett barack ricottával
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
3 db kardamom
1 db csillagánizs
50 g méz
2 ek citromlé
6 db sárgabarack
200 g ricotta
50 g mogyoró
25 g pisztácia
30 g csokoládé
Elkészítés

A fűszerkeverékhez szükségünk van egy kevés zöld kardamon magra, illetve egy pár szem csillagánizsra, amit egy serpenyőbe szórunk.
Elkezdjük szárazon pirítani, majd egy kevés kifacsart citromlével nyakon öntjük, és adunk hozzá egy kevés mézet.
Összekeverjük, és hagyjuk kiázni a keveréket.
Előkészítjük a barackokat, kivesszük a magházakat.
Szűrő segítségével rászűrjük a keveréket, és hagyjuk egy 10-15 percig, hogy átjárja az íze.
Előkészítjük a ricotta túróhoz a bundát.
Zöld pisztáciából és török mogyoróból (amit előzőleg megpirítottunk, és lerántottuk róla a héját) durva darálékot készítünk, és a ricotta túrót egy kanál segítségével kiformázzuk és a darálékba mártogatjuk.
Hozzá az előzőleg bepácolt fűszeres barackból grillezünk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább