Barackos nyári saláta | Miele Főzőiskola

Barackos nyári saláta
Miele 2014. 08. 25.
Barackos nyári saláta
főzés idő
25 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
1 g lollo saláta
1 db parmezán
4 db őszibarack
2 ek borecet
3 ek olívaolaj
Elkészítés

Hámozzuk meg a barackokat. Ezt egy gőzpároló segítségével is megtehetjük.
Vágjuk be x-ben a barackok tetejét, majd 1 percre 100 °C-ra tegyük be a gőzpárolóba, így simán le tudjuk csak húzni a bőrét.
Addig készítsük el a dresszinget.
A borecetet öntsük egy tálba, majd a jó minőségű olívaolajat locsoljuk hozzá.
Gyorsan keverjük és sokáig, így egy sűrűbb állagú krémes öntetet kapunk majd.
Hámozóval álljunk neki a felszeletelni a parmezánt, ezt szórjuk majd a tetejére.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, amibe majd belekerülnek a felnegyedelt barackok.
Kicsit pirítsuk meg, majd a mély tányérba helyezett dresszinges salátára tegyük rá őket és szórjuk meg a parmezzánnal.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább