Daragaluska készítése | Miele Főzőiskola

Daragaluska készítése
Miele 2014. 08. 25.
Daragaluska készítése
főzés idő
15 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
20 dkg búzadara
1 dkg só
10 dkg zsír
2 db tojás
Elkészítés
A nyersanyagokat pontosan kimérjük.
A búzadarát átszitáljuk, a hideg zsírt keverőtálban fakanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat is.
Ezzel tovább keverjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is.
Az egészet összekeverjük, és legalább fél óráig pihentetjük.
A főzőlevet elkészítjük, és megsózzuk.
A galuskákat beszaggatjuk a főzőlébe.
Az evőkanalat a forrásban levő vízbe mártjuk, és a galuskákat hosszúkás alakúra megformázzuk.
A művelet két kanállal is végezhető: az egyik kanálban levő daragaluska tésztából egy másik – forró vízbe mártott – kanállal alakítjuk ki a daragaluskát.
A vizet ne forraljuk erősen, mert a galuskák egymásnak ütődnek és összetörnek.
A főzést tehát lassú tűzön végezzük.
A lábast időnként nagyon óvatosan mozgassuk meg, erre azért van szükség, hogy a daragaluskák ne tömörüljenek össze a lábas fenekén.
A daragaluskák felpuhulását ellenőrizni kell: ha az átvágott daragaluska belsejében nem találunk nyers részt, a daragaluskák felpuhultak, a főzést befejezzük. Ezután saját főzőlevében tartjuk melegen tálalásig.
A daragaluskákat szűrőkanállal emeljük ki a főzőléből úgy, hogy azok ne törjenek össze.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább