Feketeerdő torta | Miele Főzőiskola

Feketeerdő torta
Miele 2014. 08. 25.
Feketeerdő torta
főzés idő
90 perc
teríték
8 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
8 adag
23 cm átmérőjű piskótához:
5 db tojás
4 db tojássárgája
150 g cukor
150 g liszt
100 g étcsokoládé
Meggykrémhez:
2 üveg meggybefőtt
150 g kukoricakeményítő
rum
Vaníliakrémhez:
700 ml állati tejszín
350 g fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
cseresznyepálinka
Elkészítés

Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt kihabosítjuk.
Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet.
Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 °C-os előmelegített sütőben 45 perc alatt.

A maggykrémhez egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel.
Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, vagy akár vörösborral.
Miután kihűlt keverjük át, szükség szerint hígítsuk egy kis meggy lével.
A vaníliakrémhez a tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehércsokoládét.
A krémet hűtsük vissza legalább 9 °C-ra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.
Ha lehűlt, óvatosan habosítsuk ki, és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint.

Torta töltése
A piskótát vágjuk el négyfelé.
A két krémet töltsük nyomózsákba, majd a krémeket felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát.
Ízlés szerint díszítsük. (tejszínhabbal, magozott meggyel, csokiforgáccsal, stb...)

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább