Tejszínes kukoricaleves sárga paradicsomos, garnélás nyárssal és friss korianderrel | Miele Főzőiskola

Tejszínes kukoricaleves sárga paradicsomos, garnélás nyárssal és friss korianderrel
Miele 2014. 08. 25.
Tejszínes kukoricaleves sárga paradicsomos, garnélás nyárssal és friss korianderrel
főzés idő
45 perc
teríték
5 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
5 adag

5 db kukorica
4 db sárga paradicsom
9 db garnéla
5 dkg vaj
1 g hagyma
2 db burgonya
1 l zöldség alaplé
200 ml tejszín
2 ek liszt vagy 2 ek burgonyakeményítő
1 csomag koriander
citromfű nyárs
Elkészítés

Először is készüljünk elő: vágjuk apróra a hagymát, pucoljuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra.
Készítsük elő a kukoricát is: vágjuk őket félbe, majd a vágott oldalára állítva vágjuk le késsel a kukorica szemeket a csutkájáról a videón látható módon.
A garnélákat pucoljuk meg.
A paradicsomokat vágjuk kisebb darabokra: a kicsiket félbe, a nagyobbaket negyedeljük.

Kezdjük a főzést.
A hagymát pirítsuk meg üvegesre a vajon, majd adjuk hozzá a burgonyát és öntsük fel az alaplével.
Sózzuk meg és főzzük szét a burgonyát, ha nem főtt szét teljesen, akkor turmixoljuk össze.
Utána adjuk hozzá a kukoricát és a tejszínt, iletve még egyszer sózzuk meg.
Ez a főzési folyamat innentől már csak 10 perc.
Közben egy kis olívaolajon pirítsuk meg a paradicsomot és a garnélarákot.
Mikor ezek készen vannak tűzdeljük fel a citromfű nyársra.
Mikor készen van a leves, díszítsük ezzel.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább