Epres palacsinta | Miele Főzőiskola

Epres palacsinta
Miele 2014. 08. 25.
Epres palacsinta
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Palacsintához:
5 dl tej
25 dkg liszt
5 dkg cukor
4 db tojás
Eperöntethez:
50 dkg eper
5 dkg cukor
Malaga bor
Elkészítés

A palacsintához a tojásfehérjéjét a cukorral együtt felverjük, felhabosítjuk.
A lisztet, tejet és tojássárgáját egy másik edénybe rakjuk, szépen csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadunk még egy csipet sót és a folyékony vajat, ezt újból elkeverjük.
Majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzá keverjük a tésztához, úgy, hogy ne törjük meg.
Ezután a forró Teppan Yakin aranyabarnára sütjük a kis palacsintáinkat.
Miközben sülnek a palacsinták elkészíthetjük az eper öntetet
Ehhez az epereket vágjuk félbe, majd a cukrot egy közepes edényben karamellizáljuk meg.
Mikor szép aranybarna – vigyázzunk, ne égjen oda – öntsük fel a Malaga borral.
Ehhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd 4-5 percig hagyjuk összeforrni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább