Brokkolis spagetti gorgonzola-bazsalikom szósszal | Miele Főzőiskola

Brokkolis spagetti gorgonzola-bazsalikom szósszal
Miele 2014. 08. 25.
Brokkolis spagetti gorgonzola-bazsalikom szósszal
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
300 g spagettitészta

500 g brokkoli
200 g gorgonzola
200 ml tejszín
2 ek parmezán
1 csomó bazsalikom
bors
1 db piros színű paprika
bazsalikomlevél
Elkészítés

Főzzük bő sós vízben al dente-re (roppanósra) a spagettit.
Öntsük le a vizet és hagyjuk jól lecsöpögni a spagettit.
Pároljuk 100°C-on 5 percig a brokkolit.
Helyezzük a gorgonzolát és a tejszínt egy kisebb edénybe, kevergetve forraljuk fel így a szószt, míg elolvad a sajt.
Kézi mixerrel pürésítsük a gorgonzolás szószt.
Melegítsünk elő egy edényt, majd helyezzük bele a spagettit, a rózsáira szedett brokkolit, a reszelt parmezánt.
Keverjük jól össze, és ízesítsük igény szerint sóval és borssal.
Tálaljuk a brokkolis spagettit gorgonzola-bazsalikom szósszal, paprika csíkokkal és bazsalikom levelekkel.

Javaslat:
Párolási időtartamok a gőzpárolóban
Beállítás: Zöldség párolása 100 °C-on
Párolási időtartam: 5 perc

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább