Zsemle | Miele Főzőiskola

Zsemle
Miele 2014. 08. 25.
Zsemle
főzés idő
120 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag
Kovászhoz:
100 g liszt
70 ml langyos
8 g élesztő
Tésztához:
100 g tönkölybúzaliszt
300 g finomliszt
8 g só
8 g cukor
8 g élesztő
0.5 db citrom leve
230 ml víz
Elkészítés

A kovász összetevőit gyúrjuk össze, és letakarva érleljük 3 órát.
A megérett kovászt és az összetevőket gyúrjuk össze, és 30 percig pihentessük.
Majd gyúrjuk át, és újabb 30 percet pihentessük.
Ezután osszuk 8 egyenlő részre, és gömbölyítsük fel.
Kelesszük 40 percig gőzös légtérben 35-40 °C-ban.
Sütés előtt érdemes a felületét vízzel lespriccelni, ehhez használjunk virágpermetezőt.
Majd süssük 250 °C-on 15 percig.
Amint kivettük a sütőből rögtön spricceljük le kevés vízzel újra, vigyázzunk, nehogy eláztassuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább