Kifli | Miele Főzőiskola

Kifli
Miele 2014. 08. 25.
Kifli
főzés idő
120 perc
teríték
6 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
6 adag
200 g liszt
100 g tönkölybúzaliszt
150 ml tej
30 ml étolaj
16 g élesztő
1 kk kristálycukor
5 g só
0.5 db citrom leve
Elkészítés

Az összetevőket tegyük egy tálba vagy a dagasztóedénybe, vigyázzunk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval és a citromlével.
Gyúrjuk össze a tésztát, és dagasszuk 20 percig.
Majd takarjuk le, és hagyjuk érni a tésztát 40 percig.
Osszuk a tésztát 6 részre, és gömbölyítsük fel, ezután hagyjuk pihenni 10 percet szintén letakarva.
Ezután nyújtsuk ovális formákra a tésztákat, és sodorjuk fel.
Tegyük tepsire és gőzös légtérben kelesszük 35-40 percet.
Süssük gőzös légtérben 250°C-on 15 percig.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább