Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Tiramisu

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
40 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
5 db tojás
5 ek kristálycukor
500 g mascarpone
kávé
50 ml Amaretto likőr
babapiskóta
vaníliakivonat

Jellemzők

  • desszert
  • édesség
  • babapiskóta
  • tiramisu recept
  • Batáta

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral folyamatos kevergetés mellett csípősen forróra hevítjük (max. 85 °C), majd erős habot verünk belőle.
A hab 1/4 részét fellazítjuk a mascarponéval - amihez hozzáadtuk a vaníliakivonatot
Készíthetjük jénai tálban, ilyenkor egy réteg kávés likőrbe áztatott piskóta és egy réteg krém, majd még egy réteg áztatott piskóta és még egy réteg krém.
A tetejét kakaóporral megszórjuk.
12 órát pihentetjük hűtőben felszolgálás előtt.
Összeállíthatjuk adagonként kehelyben vagy csokoládé kehelyben.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
9 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások