Tiramisu | Miele Főzőiskola

Tiramisu
Miele 2014. 08. 25.
Tiramisu
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
5 db tojás
5 ek kristálycukor
500 g mascarpone
kávé
50 ml Amaretto likőr
babapiskóta
vaníliakivonat
Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral folyamatos kevergetés mellett csípősen forróra hevítjük (max. 85 °C), majd erős habot verünk belőle.
A hab 1/4 részét fellazítjuk a mascarponéval - amihez hozzáadtuk a vaníliakivonatot
Készíthetjük jénai tálban, ilyenkor egy réteg kávés likőrbe áztatott piskóta és egy réteg krém, majd még egy réteg áztatott piskóta és még egy réteg krém.
A tetejét kakaóporral megszórjuk.
12 órát pihentetjük hűtőben felszolgálás előtt.
Összeállíthatjuk adagonként kehelyben vagy csokoládé kehelyben.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább