Diótorta | Miele Főzőiskola

Diótorta
Miele 2014. 08. 25.
Diótorta
főzés idő
60 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
8 db tojás
160 g nyírfacukor
130 g liszt
30 g darált dió
1 csipet fahéj
1 db narancs reszelt héja
230 ml tej
250 g cukor
30 g kukoricakeményítő
1 db vaniliarúd
150 g darált dió
300 g vaj
100 g fehércsokoládé
Díszítéshez:
darált dió
Elkészítés

A sárgáját fehéredésig habosra keverjük a narancshéjjal.
A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verjük, majd a két habot lazán összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a diót.
Betöltjük a tortakarikába és 160°C-os előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával.
Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót.
Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be a krémmel.
Ízlés szerint díszítsük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább