Élesztő nélküli rozslepény | Miele Főzőiskola

Élesztő nélküli rozslepény
Miele 2014. 08. 25.
Élesztő nélküli rozslepény
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
4 db 12-14 cm-es lepényhez:
50 dkg rozsliszt
1 tk köménymag
1 kk szódabikarbóna
1 tk só
7 dkg olvasztott vaj
7 dkg kókuszzsír
2 dl langyos víz
Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük.
Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle.
Lisztezett deszkán sodrófával 12-14 cm-es lepényeket nyújtunk belőlük, és egy tepsire tesszük.
Tetszés szerint sütőpapírt is tehetünk alá.
A tetejüket megszurkáljuk villával vagy rácsosan bevagdossuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább