Fűszeres rizzsel töltött karalábé | Miele Főzőiskola

Fűszeres rizzsel töltött karalábé
Miele 2014. 08. 25.
Fűszeres rizzsel töltött karalábé
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
20 dkg barnarizs
20 dkg fagyasztott zöldborsó
4 db karalábé
10 dkg tofu
1 g vöröshagyma
2 g fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 csomó petrezselyem
1 kk édesnemes pirospaprika
0.5 tk római kömény

bors
Sütéshez:
olívaolaj
Elkészítés

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük (1 csésze barnarizshez 2,5 csésze vizet számoljunk).
A karalábékat félbevágjuk, húsukat késsel óvatosan kivájjuk úgy, hogy maradjon egy kb. 1 cm-es héj, amit megtölthetünk.
A kivájt karalábédarabkákat apróra vágjuk, és az olajon a hagymával és a fokhagymával aranysárgára pirítjuk.
Belekeverjük a főtt rizst, a fűszereket, az apró kockákra vágott tofut és a zöldborsót.
Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozunk, a töltött karalábékat beleállítjuk, kb. egy deci vizet hozzáöntünk.
Közepesen meleg sütőben, kb. 180 °C-on, fólia alatt kb. 35-40 percig sütjük.
A tetejét szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zöldjével, és melegen tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább