Epres táska | Miele Főzőiskola

Epres táska
Miele 2014. 08. 25.
Epres táska
főzés idő
45 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
Tésztához:
1 csipet só
1 ek rumaroma
2 ek tejföl
2 db tojássárgája
15 dkg cukor
35 dkg liszt
10 dkg vaj
Töltelékhez:
15 dkg eper
1 ek cukor
Kenéshez:
1 db tojásfehérje
Sütéshez:
olaj
Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, folpackba csomagolva pihentessük legalább egy órán át hűtőben.
A darabokra vágott epret keverjük össze a cukorral, felhasználásig tegyük félre.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, osszuk fel 7x7-es négyzetekre.
Minden négyzetet kenjünk le tojásfehérjével, közepükre halmozzunk az eperből, majd a széleket gondosan nyomkodjuk össze, ezzel lezárva a párnácskákat.
Hevítsünk fel legalább 2 ujjnyi olajat, s ebben süssük aranybarnára a rudacskákat.
Porcukorral hintve kínáljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább