Empanada | Miele Főzőiskola

Empanada
Miele 2014. 08. 25.
Empanada
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
75 dkg liszt
15 dkg zsír
35 dkg zsír
1 db tojás
3 dl salmuera
2.5 dl sós langyos víz
Töltelékhez:
50 dkg marhahús
3 ek zsír
50 dkg zöldhagyma
1 db krumpli
10 dkg mazsola
3 db főtt tojás
10 szem zöld olajbogyó

bors
édes fűszerpaprika
erős fűszerpaprika
Elkészítés

A tészta mennyiségét a töltelékekhez képest 1-1-1 arányban adjuk meg, vagyis ha valaki mindkét, alább megadott töltelékkel szeretne egyszerre próbálkozni, akkor vagy felezze azokat, vagy tésztát duplázzon.

Tészta elkészítése:
A lisztet felhalmozzuk a gyúródeszkára, a közepébe ütjük a tojást, fokozatosan adjuk hozzá a zsírt (ha zsíradékban fogjuk kisütni, 15 dkg-ot, ha sütőben, kemencében vagy grillen, akkor 35 dkg-ot) és salmuerat.
Salmuera helyett persze használhatunk langyos vizet és sót ízlés szerint.
Homogén tésztát gyúrunk.
Sütés előtti napon, de nyújtás előtt 1-2 órával mindenképp jó elkészülni vele és pihentetni.
3-4 mm-esre nyújtjuk, majd 18-20 cm-es korongokat vágunk ki belőle.

A húst, hagymát, a megfőtt krumplit és tojást, olajbogyókat egy éles késsel összevágjuk (a jó empanada töltelékben semmi nincs darálva).
Ha a mazsola túl nagyszemű, azt is lehet vágni, illetve felhasználás előtt beáztatni kevés vörösborba.
Egy edényben felforrósítjuk a zsírt, üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát.
Ha ez kész, a felvágott húst dobjuk az edénybe, forgassuk meg a hagymában, és amint a kis húskockák minden oldala megsült, zárjuk el a lángot.
Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és a fűszereket a töltelékhez, és egy fakanállal keverjük át
A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd 1-1,5 ek-nyit tegyünk egy-egy tésztakorong közepébe.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább