Pelmenyi - tészta batyu | Miele Főzőiskola

Pelmenyi - tészta batyu
Miele 2014. 08. 25.
Pelmenyi - tészta batyu
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
2 bögre finomliszt
2 db tojás
3 ek meleg víz

Töltelékhez:
20 dkg darált marhahús
10 dkg darált sertéshús
10 dkg darált birkahús
2 g hagyma
bors

Elkészítés

Két bögre finomlisztet összegyúrunk két tojással és annyi meleg vízzel, amennyit a tészta felvesz.
Gyúrjunk egy jó rugalmas tésztát, majd konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: 40 dkg darált húst (marha-, sertés- és birkahúst) összedolgozunk két fej apróra vágott vöröshagymával, fél kk őrölt feketeborssal és kb. fél kk sóval.
Van, aki előpirítja a húst, most az eredeti recept alapján nyersen tesszük majd a tölteléket a tésztába.
Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tésztakörök közepére 1-1 púpozott kk-nyi tölteléket halmozunk, félbehajtjuk őket, az így keletkezett félkörök széleit óvatosan összenyomkodjuk.
Szükség esetén kicsit bevizezhetjük a széleket, hogy jobban tapadjanak egymáshoz – végül a táskák csücskeit egymáshoz illesztjük, hogy kis gyűrűket kapjunk.
A főzéshez egy-két kk só, egy-két ek olaj és bő vizet forralunk, a tésztadarabokat a forrásban lévő vízbe óvatosan beledobjuk.
Mintegy 15 percnyi főzés után a pelmenyi-darabokat tésztaszűrővel óvatosan kihalásszuk a vízből, és tetszés szerint tejföllel tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább