Töltött csirke | Miele Főzőiskola

Töltött csirke
Miele 2014. 08. 25.
Töltött csirke
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 db egész csirke
1 kg burgonya
2 db cukkini
3 db sárgarépa
2 fej hagyma
2 db csirkemáj
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
4 dl tej

bors
kakukkfű
3 db zsemle
libazsir
Elkészítés

A csirkét jól megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, és jól bedörzsöljük kívül-belül a fűszerekkel, felhasználásig pihentetjük.
Addig készítsük el a tölteléket.
A tejben áztatott zsemlét kinyomkodva egy fej apróra vágott, dinsztelt hagymára rádobjuk.
Adjuk hozzá a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, és a darált csirkemájat.
Jól dolgozzuk össze, és töltsük bele a csirkébe.
Az egész csirkét dörzsöljük be még vajjal, majd süssük át.
Az apróra vágott zöldságeket és a kakukkfüvet tegyük a sütőedény aljára, majd erre a csirkét és süssük 160 °C-on 90 percig.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább