Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Brownie gluténmentesen, sütőpormentesen

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
6 adag

További képek

Hozzávalók

6 adag
20x30 cm-es jénai edényhez:
250 g 50%-os étcsokoládé
250 g cukor
250 g mandulaliszt
100 g vaj
4 db tojás
1 db tojássárgája
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet só

Jellemzők

  • desszert
  • Farkas Vilmos
  • sütemény
  • gluténmentes
  • brownie
  • mandulaliszt
  • Miele videórecept

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat egy kisebb főzőedényben, majd dobjuk bele az apróra tört csokoládét és a vaníliát.
Az olvasztott vaj hőmérséklete elegendő, hogy felolvassza a csokoládét, így azt csak el kell kevernünk benne.
Ha lehűlt, adjuk hozzá az 5 tojássárgáját is, és tegyük félre.
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval, folyamatos keverés mellett melegítsük csípősen forróra (maximum 85 °C-), ezzel az a célunk, hogy felolvadjanak benne a cukorkristályok.
Ezután verjünk nem túl kemény habot belőle.
Az étcsokoládés keverékhez adjuk hozzá a fehérjehab 1/4 részét, és gyors mozdulatokkal keverjük simára.
Majd adjuk hozzá a többi habot is, és óvatosan forgassuk össze.
Az egészet oszlassuk el az előkészített jénai edényben.
Előmelegített 175 °C-os sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Langyosan szeletelhető.
Tálaláskor vaníliafagylalt és vaníliasodó adható mellé.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
10 szavazat

Hozzászólások

blaha
Blahunka Ági
Ha mandula lisztet használunk az nagyon drága, és ha gluténmentes lisztet használunk azzal is elkészíthető, de a liszt helyett darált mogyorót használunk azzal is kiváló lesz a brownie.
KMÉ
KMÉ
Mikor kell a mandulalisztet belekeverni, mert ez nincs a receptbe (bár gondolom, hogy felváltva a habbal)? Mit jelent a tojásfehérje csípősen forróra melegítése? Nem csapódik ki a fehérje a melegítéstől? Nagyon köszönöm válaszát.