Brownie gluténmentesen, sütőpormentesen | Miele Főzőiskola

Brownie gluténmentesen, sütőpormentesen
Miele 2014. 08. 25.
Brownie gluténmentesen, sütőpormentesen
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
20x30 cm-es jénai edényhez:
250 g 50%-os étcsokoládé
250 g cukor
250 g mandulaliszt
100 g vaj
4 db tojás
1 db tojássárgája
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet só
Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat egy kisebb főzőedényben, majd dobjuk bele az apróra tört csokoládét és a vaníliát.
Az olvasztott vaj hőmérséklete elegendő, hogy felolvassza a csokoládét, így azt csak el kell kevernünk benne.
Ha lehűlt, adjuk hozzá az 5 tojássárgáját is, és tegyük félre.
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval, folyamatos keverés mellett melegítsük csípősen forróra (maximum 85 °C-), ezzel az a célunk, hogy felolvadjanak benne a cukorkristályok.
Ezután verjünk nem túl kemény habot belőle.
Az étcsokoládés keverékhez adjuk hozzá a fehérjehab 1/4 részét, és gyors mozdulatokkal keverjük simára.
Majd adjuk hozzá a többi habot is, és óvatosan forgassuk össze.
Az egészet oszlassuk el az előkészített jénai edényben.
Előmelegített 175 °C-os sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Langyosan szeletelhető.
Tálaláskor vaníliafagylalt és vaníliasodó adható mellé.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább