Eredeti dobostorta | Miele Főzőiskola

Eredeti dobostorta
Miele 2014. 08. 25.
Eredeti dobostorta
főzés idő
120 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag
6 db vékony piskótalaphoz:
6 db tojás
100 g porcukor
100 g liszt
35 g olvasztott vaj
Krémhez:
4 db tojás
200 g porcukor
235 g teavaj
17 g vaníliás cukor
35 g kakaómassza
35 g kakaóvaj
200 g étcsokoládé
Elkészítés

A tojássárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral.
A tojásfehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük.
A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet és az olvasztott vajat.
Zsírozott-lisztezett lemezre kenjük a masszát.
Hatfelé osztjuk a piskótamasszát, és 22 cm átmérőjű lapos köröket kenünk belőlük.
Előmelegített 210 °C-os sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Amint kisült a piskóta, vékony késsel alávágunk.

Olvasszuk meg vízgőzön a kakaómasszát, a kakaóvajat és az étcsokoládét, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró.
Habosítsuk ki a vajat a vaníliás cukorral.
A 4 egész tojást a 200 g porcukorral folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (maximum 85°C).
Ha felmelegedett, akkor kihűlésig habbá verjük.
A kihűlt tojáshabot és a vajhabot keverjük össze és közben csurgassuk hozzá a felolvasztott, de nem forró kakaómasszát, kakaóvajat és csokoládét.
Keverjük simára a krémet.
A krémből töltsünk össze öt kihűlt piskótalapot.
A hatodik lapot húzzuk át olvasztott cukorral (dobos cukor), és osszuk 20 részre.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább