Rakott krumpli | Miele Főzőiskola

Rakott krumpli
Miele 2014. 08. 25.
Rakott krumpli
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
10 dkg szeletelt kolbász
2 pohár tejföl
1 dl tej
vaj
1 tk fűszerpaprika
reszelt sajt
6 db tojás
1.5 kg krumpli
Elkészítés

A krumplit főzzük meg héjában, a tojást pedig keményre.
Ha készen vannak, hámozzuk meg őket, és szeleteljük körülbelül egyforma vastagságúra.
Egy jénai tálat vajazzunk ki, rétegezzük az aljába krumplit, majd erre tegyük a tojást, utána pedig a kolbászt.
A tejjel, a paprikával és a sóval összekevert tejföllel locsoljuk meg egy kicsit.
Folytassuk a rétegezést, a tetejére pedig szórjunk reszelt sajtot ízlés szerint.
Tegyük forró, előmelegített sütőbe a tálat, és süssük legalább 30 percig.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább