Burgonyás blini | Miele Főzőiskola

Burgonyás blini
Miele 2014. 08. 25.
Burgonyás blini
főzés idő
45 perc
teríték
10 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
10 adag
35 dkg burgonya
1 db sütőpor
2 dl langyos tej
1 ek tejföl
10 dkg liszt
0.5 tk sütőpor
1 kk cukor

2 ek snidling
Sütéshez:
6 dkg vaj
Tetejére:
tejföl
hagyma
füstölt hal
kaviár
Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük.
A megfőtt krumplit krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tejet, a tojás sárgáját, a tejfölt, a finomra aprított snidlinget, összedolgozzuk.
A lisztet, sütőport, sót, cukrot összekeverjük, és a masszához adjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
Galuskatésztánál valamivel tömörebb sűrűségű tésztát kell kapjunk.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amikor habzik, lapos ek-nyi adagokat helyezünk bele a tésztából (fémkarika segítségével formázva, vagy csak anélkül, nagyjából szabályos, egyforma méretű körökre lapítva), és közepes erősségű lángon, mindkét oldalát pirosra sütjük.
A sütés elég lassú és hosszadalmas, akkor lehet megfordítani, amikor a palacsinták széle már pirulni kezd.
Egy-egy adag kisütését követően a serpenyőt kitöröljük konyhai papírtörlővel, és friss vajat olvasztunk (különben égne).
Fogyasztásig lehetőség szerint sütőben melegen tartjuk.
Frissen kínáljuk, tetejére hideg tejfölt, egész finomra aprított hagymát és füstölt halra kaviárt teszünk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább