Piskótarolád | Miele Főzőiskola

Piskótarolád
Miele 2014. 08. 25.
Piskótarolád
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
6 db tojás
120 g cukor
120 g liszt
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
sárgabaracklekvár
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojássárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát.
Óvatosan hozzákeverjük a lisztet, majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük.
210 °C-os sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk.
Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze.
Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet, és távolítsuk el a sütőpapírt.
Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor.
Kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, majd tekerjük fel, és csavarjuk a sütőpapírba.
Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább