Hagymás kenyér - Farkas Vilmossal | Miele Főzőiskola

Hagymás kenyér - Farkas Vilmossal
Miele 2014. 08. 25.
Hagymás kenyér - Farkas Vilmossal
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Kovászhoz:
100 g liszt
30 g élesztő
200 ml langyos víz
Kenyérhez:
900 g liszt
100 g vaj
100 g zsír
30 g élesztő
1 db tojássárgája
12 g só
300 ml langyos tej
1 g vöröshagyma
3 g fokhagyma
Elkészítés

A kovászhoz a hozzávalókat keverjük össze, és letakarva érleljük minimum 3 órán át.
Az érett kovászt a tejjel, az élesztővel és a tojássárgájával elkeverjük, majd a többi anyaggal bedagasztjuk.
A kidolgozott tésztát 20 percig pihentetjük, majd átgyúrjuk, és újabb 20 perc után megformázzuk.
Hosszúkásra nyújtjuk, és 35 perc kelesztés után 200°C-os gőzsütőben 20-22 perc alatt megsütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább