Húsvéti fonott kalács, hat szálból | Miele Főzőiskola

Húsvéti fonott kalács, hat szálból
Miele 2014. 08. 25.
Húsvéti fonott kalács, hat szálból
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
kb. 500 g-os kalácshoz:
340 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
34 g tojássárgája
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
1 db vaníliarúd kikapart belseje
0.5 db citrom reszelt héja
0.5 db narancs reszelt héja
Elkészítés

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze, és dagasszuk simára.
Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át, és további 20 percig pihentessük.
A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat.
Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egész tojással majd 20 percig kelesszük meleg gőzös helyen.
Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás.
Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás.
Így összesen maximum 35 percet kelesszük.
190 °C-os előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább