Puncstorta | Miele Főzőiskola

Puncstorta
Miele 2014. 08. 25.
Puncstorta
főzés idő
60 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
2 db 23 cm-es fehér piskótakarikához:
12 db tojás
240 g liszt
240 g cukor
Torta töltése:
300 g sárgabaracklekvár
Cukorsziruphoz:
400 g cukor
300 ml víz
160 ml rum
Elkészítés

A két piskótához a tojássárgáját habosra keverjük, majd a tojásfehérjéket a cukorral is nem túl kemény habbá verjük.
Óvatosan keverjük össze a két tojáshabot, majd forgassuk bele a lisztet.
A bekevert piskótatésztát osszuk szét a két papírral becsomagolt sütőkarikában.
Süssük meg 160 °C-os előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.

A cukorsziruphoz a cukrot és a vizet összeforraljuk, és enyhe szálpróbáig sűrítjük.
Amikor kissé lehűlt belekeverjük a rumot majd kettéosztjuk.
Az egyik felét enyhén sárgára, a másik felét halványpirosra színezzük ételfestékkel.

Torta töltése:
Mindkét kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk.
Az egyikből lesz az alja és a teteje, a másikból pedig a töltelék, ezt még hosszanti csíkokra is felvágjuk.
A tortát fejjel lefelé kell betöltenünk.
Egy szilikon papírra helyezzünk egy sütőkarikát, majd tegyük bele a kettévágott piskóta felső részét a bőrös felületével lefelé.
A másik oldalát kenjük meg forró sárgabaracklekvárral.
A csíkokra vágott piskótákat felváltva mártogassuk a piros, illetve a sárga cukorszirupba.
Alaposan nyomkodjuk ki, és pepitában pakoljuk a lelekvározott piskótára két sorban.
Lekvározzuk le a tetejét, és tegyük rá a másik piskótalapot.
Tegyünk egy tálcát a tortára, és súlyozzuk le, majd egy éjszakán keresztül préseljük.
Miután lepréseltük, vágjuk le róla a sütőkarikát.
Kenjük körbe forró lekvárral, és húzzuk át rózsaszín fondánnal.
A fondán felmelegítésénél vigyázzunk, hogy ne menjünk 40 °C fölé.
Óvatosan vízgőz fölött melegítsük.

A fondán készítéséről videórecept megtekinthető:
http://receptek.tv/?oldal=49&uid=4&n=518

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább