Almás rétes | Miele Főzőiskola

Almás rétes
Miele 2014. 08. 25.
Almás rétes
főzés idő
45 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
2 csomag réteslap
2 ek búzadara

4 dkg margarin
1 kg alma
1 csipet őrölt fahéj
darált dió
15 dkg porcukor
Elkészítés

Tisztítsuk meg, és reszeljük le az almát.
Hintsük meg kevés cukorral, majd rövid állás után nyomkodjuk ki a levét.
Keverjük hozzá a maradék cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és ízesítsük fahéjjal.
Ezzel a keverékkel töltsük meg a rétest, majd tekerjük fel.
Tetejét kenjük meg olvasztott margarinnal, és az előmelegített 180 °C-os sütőben süssük szép aranybarnára.
Sütés után 5 percig pihentessük a tésztát, majd rézsútosan vágjuk fel.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább